“Kies voor Omega-3 vetten”

MEDDO – Omega-3 vetten zijn aantoonbaar gunstig voor een goede doorbloeding van de hersenen. Ze zorgen ervoor dat de hersenen als het ware minder snel verouderen. Dit blijkt uit een grootscheeps en meerjarig onderzoek van de Universiteit van Portland in de Verenigde Staten. De resultaten zijn onlangs gepubliceerd in het vakblad Neurology. “Fastfood zorgt voor krimping van de hersenen,” was de kop die naar aanleiding hiervan in veel media verscheen. Volgens de onderzoekers bevat veel fastfood relatief veel verzadigde vetten, die juist niet bijdragen aan een goede doorbloeding van de hersenen. In ons land is de laatste jaren veel verbeterd aan de vetten en oliĆ«n die door fastfoodbedrijven worden gebruikt. Zo werden de schadelijke kunstmatige transvetten vrijwel uitgebannen. In Nederland drongen de snack- en fritesfabrikanten daarnaast de afgelopen jaren bij het voorbakken van hun producten in de fabriek de hoeveelheid verzadigde vetten sterk terug.

Meer dan de helft van alle cafetaria’s en fastfoodbedrijven in ons land stapten daarnaast over op vloeibare plantaardige vetten. Veel vet- en sauzenfabrikanten voegen bovendien de laatste jaren in toenemende mate Omega-3 vetten toe aan hun producten. Een deel van de cafetaria’s en andere fastfoodbedrijven maakt gebruik van deze verrijkte producten. Van nature komen Omega-3 voor in vette vissen, zoals zalm. Uit het Amerikaanse onderzoek bleek daarnaast dat geteste fastfood producten verder relatief weinig vitamines B, C, D en E bevatten.

Lees ook:Transvet slecht voor sperma
Lees ook:“Supermarkt ongezonder dan fastfood”
Lees ook:Groot verschil vetzuren in dezelfde snacks
Lees ook:La Place grootafnemer van groenten en fruit uit Nederland
Lees ook:McDonald’s serveert burger van topkok

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>