“Supermarkt ongezonder dan fastfood”

BERKELEY – Goedkope en relatief ongezonde producten in supermarkten zijn een veel grotere bedreiging voor de volksgezondheid dan fastfood van de grote Amerikaanse ketens.

Tot deze opzienbarende conclusie komen onderzoekers van de University of California in Berkeley. Zij ontdekten dat overgewicht en welvaartsziekten vooral voorkomen bij lagere inkomensgroepen, terwijl deze groep juist niet de meest fervente bezoekers zijn van fastfood restaurants.

Uit het onderzoek bleek dat de Amerikaanse middenklasse de grootste consument is van fastfood, maar obesitas bij deze groep juist beduidend minder voorkomt dan bij de mensen met lagere inkomens. 

Consumenten met een jaarinkomen van 30.000 tot 45.000 dollar eten het meeste fastfood. Mensen die meer verdienen dan 45.000 dollar gaan juist minder vaak naar quick service restaurants. Toch consumeren mensen met de hoogste inkomens nog altijd meer fastfood van de grote ketens dan hun landgenoten in de laagste inkomensgroepen.

Met andere woorden: obesitas en welvaartsziekten bij de laagste inkomensgroepen worden vooral veroorzaakt door slechte eetgewoonten thuis en niet door fastfood.

Lees ook:“Kies voor Omega-3 vetten”
Lees ook:Twee ton tegen borstkanker
Lees ook:Crisis? Welke crisis?
Lees ook:Subway goes halal
Lees ook:Hallo!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>