Dit is de 3.0 Frietzak

KNOKKE-HEIST – De 3.0 Frietzak van Bert Vanhoogenbemt in Knokke-Heist, België is genomineerd voor de innovatieprijs van de vakbeurs Horecava. De 3.0 Frietzak heeft drie functionele eigenschappen. De patatzak houdt de frites warm en krokant, heeft een geintegreerd bakje voor mayonaise en is voorzien van een snackhouder voor bijvoorbeeld kroket of frikandel.

De jury van de Horecava Innovation Award schrijft: “Zo heeft de gast alles in een hand. Geschikt om eigen acties, bedrijfslogo.s, spelletjes etc. op te laten drukken. Een leuke oplossing voor herkenbare problemen van de traditionele patatzak: geen saus meer aan de vingers en altijd een hand vrij voor bijvoorbeeld een drankje of telefoon. Gemakkelijk uit te vouwen, ziet er vriendelijk uit en is goed recyclebaar.” Helemaal 100 procent nieuw is de 3.0 Frietzak overigens niet. Een soortgelijk ontwerp hanteerde het Belgische concept B-Frites op Broadway in New York al halverwege de jaren ’90 van de vorige eeuw.

De vergelijkbare patatzak met ingebouwd sauscupje is destijds onder meer door groothandel Sligro ook in ons land geïntroduceerd, maar was geen doorslaand succes. Of 3.0 Frietzak met de innovatieprijs bekroond wordt, weten we begin volgende week. Dan worden in de Amsterdam RAI tijdens de horecabeurs Horecava de winnaar bekendgemaakt.

Lees ook:Kroket gekweekt op koffiedik
Lees ook:Frikandel speciaal, een groot gemis?
Lees ook:Zelfbakconcept rukt op
Lees ook:Naamdag van de frites
Lees ook:Pizzaweetjes op Just Eat

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dit is de 3.0 Frietzak

  1. Mien

    Hallo, weeet iemand waar ik deze frietzak met sausbakje kan afnemen??
    groetjes Mien

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>