Hallo!

Sinds vandaag live! Welkom bij mijn Fastfood Blog. Vanaf vandaag houd ik je op de hoogte van het wel en wee van de beweeglijke wereld van hamburgers, frikandellen en frites, maar ook alle andere vormen van snelle foodservice. Als journalist volg ik, Ubel Zuiderveld, de fastfoodwereld al sinds 1993 op de voet. Eigenlijk tot nu toe alleen voor vakbladen. Informatieve publieksmedia over fastfood zijn er eigenlijk niet, ook niet op internet. Daarom dit blog.

Want wie denkt dat fastfood alleen maar bestaat uit patates frites en kroketten, heeft het mis. Steeds meer food is fastfood. Denk maar eens aan wokketens, tankstations, bedrijfscatering, ijssalons en de meeste restaurants. Fastfood wil namelijk niet altijd zeggen dat voedsel in de frituur wordt bereid (hoewel daar niks mis mee hoeft te zijn), maar fastfood is niks anders dan voedsel dat snel wordt geserveerd voor onmiddellijke consumptie.

Snelrestauratie, noemen de Belgen dat. Dat woord zegt het allemaal. Voor dit blog volg ik de ontwikkelingen in de snelrestauratie op de voet. Zodat je goed geïnformeerd bent over fastfood en de fabels van de feiten kunt scheiden. Je zult dus ook regelmatig informatie aantreffen over voedingswaarden, goed of fout vet én info over gebruikte ingrediënten. Maar uiteindelijk draait het ook bij fastfood natuurlijk om smaak en smaakvol genieten. Tips en opmerkingen stel ik zeer op prijs. Je kunt reageren op berichten, maar ook mailen naar [email protected].

De bijgaande foto is een beeld uit Hallo! van TV Gelderland van afgelopen vrijdag. Naar aanleiding van de verschijning van mijn boek Febo – Een Fenomeen vertelde ik in de talkshow het een en ander over de typisch Nederlandse automatiekcultuur. Actrice Kitty Courbois, drummer Pierre Courbois en het cabaretduo Veldhuis & Kemper schoven ook aan tafel bij de presentatoren Rob en Irene. Hier kun je het hele programma bekijken.

Lees ook:Word jij de nieuwe Fastfoodblogger?
Lees ook:Word jij de nieuwe Fastfoodblogger?
Lees ook:Bitterlanders en buitenballen
Lees ook:Zijn burgerbars de toekomst?
Lees ook:“Supermarkt ongezonder dan fastfood”

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hallo!

  1. Catering Amsterdam

    Het komt helaas weleens voor dat het assortiment van bedrijfscatering bestaat uit fastfood maar de laatste jaren is er meer bewustzijn gecreëerd omtrent gezonde voeding.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>