Recordhoogte aardappeloogst

Foto: www.boerenbusiness.nl

Vakvereniging ProFri verwacht dat de Nederlandse aardappeloogst dit jaar op een recordhoogte komt. Daarbij zeggen ze ook dat de verwachting is dat de prijs van een frietje in de cafetaria niet omlaag gaat.

In 2013 produceerde Nederland in euro’s bijna een derde van de productie van bevroren aardappelproducten, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. Volgens ProFri zal Nederland ook dit jaar weer de Europese ranglijst aanvoeren. De aardappeloogst is inmiddels goed op gang.

Als gevolg van de goede oogst, zal de prijs per kilo zakken naar historische diepte. Je zou dan ook verwachten dat de prijs van een frietje in een cafetaria ook naar beneden zal gaan. Niets is helaas (voor de consument) minder waar: andere kosten als arbeid, apparatuur, energie en inrichting zullen meer van invloed zijn op de prijs.

Lees ook:De Nationale week van de Friet
Lees ook:Friture Martin Zwerts opnieuw bekroond
Lees ook:“Beter imago frituurders”
Lees ook:Twee ton tegen borstkanker
Lees ook:Snacks op basis van algen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>