Power om te kauwen

booster snackDé nieuwe snack die een powerboost geeft, gelijk aan een blikje energydrink, is de Booster. Sinds begin dit jaar is deze vierkante ‘frikadel’ te vinden in verschillende snackbars. De Vries Snacks komt, zestig jaar nadat ze de frikadel in Nederland hebben geïntroduceerd, opnieuw met een  vernieuwend product op de markt. Op de Horecava werd deze apart uitziende gehaktstaaf aan het publiek voorgesteld.

De vierkante snack, die in een bijpassende pocket wordt geserveerd, doet je inderdaad denken aan een vervormde frikadel. Tenminste, wat het uiterlijk betreft. De Booster bevat veel vitamine B, taurine, guarana en minder dan 1 gram suiker. Het wekt nieuwsgierigheid op, eerlijk is eerlijk. De snack heeft de smaak van energydrink en zo ook de uitwerking. Dit zou een rage kunnen zijn onder jongeren, die over het algemeen met regelmaat energieopwekkende producten consumeren.

Is het wel iets wat we moeten willen? Het is zeker een creatieve uitvoering om in te spelen op de wensen en behoeften van de doelgroep. Maar is het verstandig om tere kinderzieltjes te voeden met deze stoffen, terwijl ze meer baat hebben bij  sporten, gevarieerde voeding en voldoende nachtrust?

Lees ook:Flauwe power
Lees ook:Vierkante hamburgers bij Snackpoint
Lees ook:De Knoepert kan weer in het vet
Lees ook:Sushi kan gezonder
Lees ook:Snoeptomaatje en snackkomkommer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>