Snoeptomaatje en snackkomkommer

Eerlijk is heerlijk; als ik deze snacks niet gekregen had, had ik ze niet gekocht. Ik zou ‘s avonds laat onderweg naar huis waarschijnlijk ergens een hamburgertje gegraasd hebben. Dutch Specials, snacks van het Groenten en Fruit Bureau. Na een lange dag van lezingen en presentaties, overhandigden dames mij deze shakebeker met mini-groenten bij de uitgang van de zaal.

Ik ben niet zo’n koud-groenvoer eter. Ik had volgens de Tomtom nog 147 kilometer voor de boeg en de geprognotiseerde aankomsttijd thuis was 21.57 uur.  Buiten was het herfstig en dat wekt de behoefte aan warm vlees op, immers. Met vermoeide weerzin stak ik op de rondweg Tommies snackkomkommertje in mijn mond, een kleine komkommer die lijkt op een augurk. Ik veerde onmiddellijk op en leek nieuwe energie te krijgen. Een tractatie. Met iets meer enthousiasme koos daarna voor één van Tom Bons snacktomaatjes. Verrukkelijk zoet.  Ook de gele Tinkerbell Babypaprika smaakte uitstekend. Ik had zelfs het idee dat ik kwieker de reis kon vervolgen, at alle Dutch Specials op en liet achterwege om nog een hamburger te scoren. www.dutchspecials.nl

Moraal van dit verhaal? Deze Fastfood Tip. Na een lange werkdag en met nog een flinke rit voor de boeg, is het niet verstandig kwarterponders of andere stukken vlees tot je te nemen. Vlees ligt zwaar op de maag. Het vraagt veel van je lichaam om het te verteren en neemt dus extra energie. Het kan zelfs wel een etmaal duren voordat vlees helemaal verteerd is. Groenten en fruit verteren wel twintig keer sneller dan vlees. Als je moe bent en nog een inspanning moet leveren, kies dan voor een lichte snack. Dat is wel zo verstandig – ook al is er natuurlijk niets aan om je hele leven alléén maar verstandige keuzes te maken.

Lees ook:Kroket for sale
Lees ook:Fruitige Woensdag
Lees ook:La Place grootafnemer van groenten en fruit uit Nederland
Lees ook:Snacks op basis van algen
Lees ook:“Thuisfriteuses niet betrouwbaar”

1 Reacties // Reageer

One thought on “Snoeptomaatje en snackkomkommer

  1. angelique

    Hallo, De tomaaten vind ik heerlijk en ben normaal ook gek op komkommer,
    maar de snack komkommer vind ik echt niet lekker een raar gevoel aan je tanden en een niet lekkere na smaak ik vind het geen aanrader de tomaaten daarintegen in alle kleuren heerlijk. Snack ze!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>