Fruitige Woensdag

SmulmeloentjeIedere eerste woensdag van de maand krijgen kinderen bij hun Happy Meal, bij McDonalds in Nederland, gratis meloen. McDonalds wil hierbij ouders helpen hun kinderen meer fruit te laten eten. Deze Smulmeloentjes zijn daarbij een uitstekend hulpmiddel. McDonalds benadrukt op de website dat deze actie niet een eenmalige zal zijn, maar in ieder geval tot het eind van dit jaar zal voortduren.

Het is niet voor het eerst dat er groenten en fruit in een Happy Meal te vinden zijn. In 2008 zijn er al Worteltjes aangeboden bij dit menu en vorig jaar waren er tijdelijk Ananassticks te krijgen. Het is belangrijk dat ook kinderen leren dat groenten en fruit een onderdeel is van een gezond voedingspatroon. Door het in deze vorm te gieten hoopt McDonalds dat kinderen deze lekkernijen gaan associƫren met leuk en dus lekker.

In alle 236 restaurants zullen deze Smulmeloentjes te vinden zijn op Fruitige Woensdag, dit betekent alleen dit jaar al enkele honderdduizenden zakjes met meloen. Is het een slimme marketingstunt om ouders makkelijker over de streep te halen ook eens naar McDonalds te gaan met de kinderen? Of is het simpelweg inspelen op de behoefte aan een gezondere leefstijl, waar eten bij een van de restaurants best in past op zijn tijd?

Lees ook:Happy Meal onder vuur
Lees ook:Snoeptomaatje en snackkomkommer
Lees ook:Sushi kan gezonder
Lees ook:La Place grootafnemer van groenten en fruit uit Nederland
Lees ook:Eet jezelf jong bij REIN

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>