“Thuisfriteuses niet betrouwbaar”

De olie wordt te snel verhit en te heet. Met bakgoed erin gaat de temperatuur onderuit. Volgens consumenten website Besteproduct.nl is het met de kwaliteit van thuisfriteuses vaak niet goed gesteld. Besteproduct.nl liet er zeven testen.

De werkelijke temperatuur van de frituurolie bleek in veel gevallen niet te corresponderen met de ingestelde temperatuur van de thermostaat. Niet zelden bleef het vet na het deponeren van diepgevroren frites lange tijd op 150 graden hangen, terwijl de gebruiker een temperatuur van 175 tot 190 graden had ingesteld. Bakken op zulke lage temperaturen komt de kwaliteit van snacks en frites niet ten goede.

Bij het opstarten van de thuisfriteuses wordt het vet juist vaak te heet. Er is zelfs een temperatuur van 210 graden gemeten. Te hoge temperaturen kunnen het vet of de olie ernstig schaden en bevorderen het ontstaan van ongezonde stoffen in de frituurolie. Het onderzoek is te zien op www.besteproduct.nl.

 

Lees ook:Transvet slecht voor sperma
Lees ook:Thuisfriteuses inleveren bij Kwalitaria
Lees ook:Zelfbakconcept rukt op
Lees ook:Friture Martin Zwerts opnieuw bekroond
Lees ook:Wendy’s viert Ciabatta Toscaanse kip met filmserie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>