Starbucks-topman nummer 1 bij Forbes

 

SEATTLE – Howard Schultz, de topman van de Amerikaanse koffieketen Starbucks, is door het zakenmagazine Forbes gekozen tot de zakenman van het jaar. De CEO van Starbucks was één van de oprichters van de keten.

Nadat hij afscheid had genomen, keerde Schultz in 2008 terug als topman omdat Starbucks in zwaar weer terecht was gekomen. Sinds de komst van Schultz gaat het Starbucks weer voor de wind. Schultz nam meteen na zijn hernieuwde aantreden drastische maatregelen.

Zo sloot hij ettelijke honderden niet-renderende vestigingen van Starbucks in Australië en de Verenigde Staten. Bovendien zorgde hij ervoor dat het assortiment van Starbucks in hoog tempo werd vernieuwd.

Ook bevorderde Schultz dat Starbucks in Europa flink groeide. Dit beleid miste ook zijn effect in ons land niet. Starbucks sloot onder meer een contract met Servex en HMS Host om zijn aanwezigheid op treinstations en luchthaven Schiphol te garanderen. Ook opent Starbucks zelf vestigingen in verschillende Nederlandse steden.

Lees ook:Starbucks in beweging
Lees ook:Belgische burgers naar Nederland
Lees ook:Flauwe power
Lees ook:Hamburgers bij Starbucks
Lees ook:Starbucks en NS vieren vijftigste vestiging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>