“Boerenkool op Naturalisatiedag”

DEN HAAG – Tijdens de Landelijke Naturalisatiedag, vandaag in Theater Diligentia in Den Haag, had boerenkool met worst op het menu moeten staan en geen multi-cultureel buffet. Dat verkondigt Machiel de Graaf, Haags raadslid van de PVV.

De PVV’er vindt de Naturalisatiedag een mooie gelegenheid om nieuwe Nederlanders te laten kennis maken met de Nederlandse keuken. Desgevraagd zei hij op Radio 1: “Kroketten en bitterballen of andere typisch Nederlandse gerechten mogen ook, maar geen multi-cultureel buffet.”

Een compromis om Nederlandse gerechten onderdeel te maken van het multi-cultureel buffet wimpelde De Graaf af. Volgens De Graaf hoort bij een evenement waarop buitenlanders officieel het Nederlanderschap krijgen alleen Nederlandse kost. Overigens is de boerenkool met worst voor De Graaf vooral symbolisch. 

Hij gaf te kennen zelf ook wel een shoarmaatje of ander buitenlands gerecht te lusten en ”alles te eten behalve halal.” Het hoofdbestanddeel van stamppot boerenkool, aardappelen, is overigens oorspronkelijk afkomstig uit Peru. De Spanjaarden introduceerden de aardappel in Europa; Nederland maakte er in de tweede helft van de zestiende eeuw op iets grotere schaal kennis mee.

Lees ook:Op dieet met fast food..
Lees ook:Dit is de 3.0 Frietzak
Lees ook:Meester Friturist in België
Lees ook:Eet jezelf jong bij REIN
Lees ook:Lollige Lollies

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>