België viert Week van de Friet

 

ANTWERPEN – Onze zuiderburen zijn weer in de ban van de Week van de Friet. Al enkele jaren vieren de Belgen hun culinaire traditie vol trots en met tal van creatieve evenementen.

Dit jaar staat het predikaat ‘Koninklijke Frituur’ centraal. Zo toert er een frituur door het land die koninklijke allure heeft. De Koninklijke Week van de Friet wordt ondersteund met een filmpje op Vimeo, waarbij prinses Mathilde zogenaamd de frituur en de Belgische frites promoot.

Mathilde prijst de frites van Eddy Cooremans, één van België’s bekendste frituristen. Cooremans liet ooit in een interview met De Volkskrant weten dat hij zelfs spreekt tegen zijn frietjes om het beste resultaat te bereiken.

In het verleden baarde de Week van de Friet ook vaak opzien. Zo liet men al eens door kunstenaars speciale houten fritesvorkjes maken en traden rockbands en artiesten op in frituren verspreid door het land.

In ons land is meer dan eens gesproken over een vergelijkbare landelijke consumentenactie voor patates frites, maar kwam een soortgelijk evenement nooit van de grond.

Meer informatie: www.weekvandefriet.be.

Hier kun je filmpje met prinses Mathilde bekijken.

 

Lees ook:De Nationale week van de Friet
Lees ook:Sjoelen met friet in Hoogvliet
Lees ook:Zelfbakconcept rukt op
Lees ook:HAS wint Gouden Kapsalon
Lees ook:Twijfels over keurmerk Rob Geus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>