Cas Spijkers overleden

Dé Meesterkok van de Twintigste Eeuw, de eerste tweesterren-chef van Nederland, maar ook de geestelijk vader van klassekroketten. Cas Spijkers is niet meer. De kok aller koks overleed op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker aan de slokdarm. Cas Spijkers tilde goede smaak in Nederland naar een hoger niveau.

Zijn toenmalige bedrijf De Swaen in Oisterwijk was het eerste Nederlandse restaurant dat van Michelin twee sterren kreeg toebedeeld. Cas Spijkers schreef boeken, was een van Nederlands eerste TV-koks en de gemoedelijke Tilburger schuwde een goede vaderlandse snack niet.

Samen met kroketgoeroe Piet Laan lanceerde hij zijn eigen merk Métier de Cas en ontwikkelde hij bitterballen en kroketten van grote klasse. Afgelopen januari, tijdens de beurs Horecava in Amsterdam, hield Piet Laan op de stand van zijn bedrijf Exellent Food nog nieuwe rundvleesbitterballen van Cas Spijkers ten doop. Spijkers zelf was toen al niet van de partij omdat hij ernstig ziek was.

Lees ook:Snacks van Herman den Blijker
Lees ook:Douwe Egberts koopt Coffee Company
Lees ook:Kroket for sale
Lees ook:Bitterlanders en buitenballen
Lees ook:Ellis Gourmet Burger open in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>