Ontevreden fastfoodmedewerkers

hamburgerVandaag zijn er in 150 Amerikaanse steden zijn medewerkers van Mc Donalds, Burger King en andere fastfoodketens in staking gegaan. Er waren de afgelopen tijd al meerdere stakingen door fastfoodmedewerkers in verschillende steden, maar vandaag staken medewerkers in 32 verschillende landen. Het doel van deze staking is dat medewerkers loonsverhoging willen.

In Nederland werd vandaag niet meegedaan met de collectieve staking en dat terwijl horecapersoneel in Nederland het slechts betaalde personeel is van het land.

Belangenorganisatie Fast Food Forward stelt dat veel medewerkers zijn aangewezen op onder andere voedselbonnen om rond te komen. In de VS is het uurloon van een fulltime medewerker 7,25 dollar. Fast Food Forward eist een verhoging van het minimumloon tot vijftien dollar per uur.

Lees ook:Op dieet met fast food..
Lees ook:Broodje per bolide
Lees ook:Joint van sterrenkok
Lees ook:Latex ontneemt de lust
Lees ook:Oranje paprika-ijs wint Smaakvol 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>