“Beter imago frituurders”

VELDHOVEN – Nederland krijgt een nieuwe vakvereniging voor de friturende ondernemers, de ProFri. ProFri staat voor Vereniging Professionele Frituurders en heeft tot doel bij te dragen aan een beter imago van bedrijven waar veel gefrituurd wordt. Het gaat hierbij om cafetaria’s, snackbars, frituren in Zuid-Nederland en aanverwante bedrijven. Initiatiefnemer van de nieuwe vakvereniging is Frans van Rooij, die eerder met succes een brede vakopleiding voor werknemers in de fastfoodsector optuigde. Van Rooij is ervan overtuigd dat de branche behoefte heeft aan een organisatie als ProFri. “De beeldvorming rond deze sector is niet positief en dat is heel vaak ten onrechte.”

Van Rooij wijst er onder meer op dat frituren een eeuwenoud ambacht is en er niks mis mee is om op zijn tijd te genieten van een kroket, frikandel of een porties degelijk afgebakken frites. De ProFri rekent het ook tot zijn taak om informatie te verstrekken in de richting van de consument en zal hiertoe mogelijk een samenwerking aangaan met smullen! – “heerlijk magazine over populaire gerechten”.

Enkele vooraanstaande frituurondernemers en concepten hebben zich inmiddels achter de ProFri geschaard. In februari 2012 vindt de officiƫle oprichting plaats. Voor deze bijeenkomst krijgt een groot deel van de Nederlandse frituurondernemers binnenkort een uitnodiging.

Lees ook:Recordhoogte aardappeloogst
Lees ook:Broodje van Bart in tuincentrum
Lees ook:De Nationale week van de Friet
Lees ook:Starbucks en NS vieren vijftigste vestiging
Lees ook:Snacks op basis van algen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>