De nieuwe burger

Nieuwe burgerconcepten hebben in Nederland de wind in de zeilen. Het gaat om formules die de aloude hamburger sandwich nieuwe glans geven. Het Haagse concept Burgerz startte eind vorig jaar in de Hofstad en opende onlangs zijn tweede vestiging in Delft.

“100 procent puur, 100 procent vers en 100 procent verantwoord,” luidt de missie van Burgerz. Burgerz serveert zijn gerechten in een funky eigentijdse atmosfeer. Burgerz staat niet op zichzelf. In Amsterdam kwam enkele jaren geleden Burgermeester uit de startblokken. Burgermeester heeft inmiddels drie zaken in Amsterdam. 

De Nederlandse concepten zijn het logische gevolg van een internationale trend, die aan de oppervlakte kwam dankzij Gourmet Burger Kitchen, een keten van burgerzaken die door ondernemers uit Nieuw-Zeeland is bedacht en vooral in Engeland veel succes boekt. www.burgerz.nl www.burgermeester.eu

 

Lees ook:Douwe Egberts koopt Coffee Company
Lees ook:Wendy’s viert Ciabatta Toscaanse kip met filmserie
Lees ook:“Beter imago frituurders”
Lees ook:Broodje Onrust
Lees ook:Crisis? Welke crisis?

1 Reacties // Reageer

One thought on “De nieuwe burger

  1. 50's Diner

    Ook wij serveren sinds de start 7-2011 verse gemaakte hamburger in jaren ’50 diner sfeer. De verse, handgemaakte lekker gekruide BURGER van mager rundergehakt/tartaar moet jezelf eens geproefd hebben.
    We zitten in Eindhoven en passen perfect in het nieuwe kwalitatieve eten waar om gevraagd wordt.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>